jegyzet

2021.11.23. 11:31

Szalagtűzés

Nagy nap a végzős középiskolások életében, az első mérföldkő a felnőtté válás útján.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Amikor a szalag felkerül, akkor már látni annak az útnak végét. Legalábbis a középiskolai tanulmányok befejezésének időpontja látható közelségbe kerül. Egy ünnepélyes és örömteli nap, de kicsi szomorúság is vegyül bele. Hiszen pár hónap múlva más irányt vesznek a fiatalok, akik addig egy közösség részeként együtt élték át a diákság élményeit. Továbbtanulnak, vagy dolgozni kezdenek. A szalagavató azonban még az ünneplés és egyben a büszkeség ideje.

Emlékszem, milyen büszke voltam, amikor a kabátomra kitűzhettem a Herman Ottó Gimnázium 4/2. osztályának szalagját. Még nem voltam 18 éves, de ettől már felnőttnek, jelentősnek éreztem magam. Meg is nézték sokan, elolvasták, én pedig kihúztam magam. Nem tudom, ma még divat-e a kabátra feltűzni, vagy csak elteszik a szalagavatót követően a családi ereklyék közé. De az biztos, hogy ez a nap nemcsak a gyermek, hanem a szülő számára is fontos és szívet melengető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!