Jegyzet

2021.02.25. 20:02

Lilike

Alig örülhettünk pár napig, hogy Zsombinak, a gerinc­eredetű izomsorvadásban szenvedő kazincbarcikai kisfiúnak összegyűlt a több mint 730 millió forint a génterápiára, máris aggódva figyeljük egy másik beteg baba sorsát.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Lilike mezőkeresztesi kislány, nemsokára 10 hónapos lesz, és ő is ugyanabban a rettenetes betegségben szenved, mint Zsombi. Az egészséges gyermekek szülei talán el sem tudják képzelni, mennyi aggodalom és félelem gyűlik össze azoknak az édesanyáknak és édesapáknak a szívében, akik szembesülnek a lesújtó diagnózissal. Az első sokk után mégis erőre kapnak, és az idővel versenyt futva mindent megtesznek azért, hogy gyermekük megkaphassa a megfelelő kezeléseket és az újdonságnak számító génterápiát. Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis ez adhat reményt arra, hogy a gyermek felnőtt korában teljes életet élhessen.

Zsombiért hatalmas volt az összefogás, ismert emberek és hétköznapi hősök küzdöttek azért hónapokon keresztül, hogy összegyűljön a több mint 730 millió forint. Szerencsére az emberek jók, és ebben bízhatnak Lilike szülei is.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/liliken-is-a-csodaterapia-segitene-5234341/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!