jegyzet

2021.02.05. 20:02

Boltok nélkül

Komoly kríziseket élünk meg többnapos ünnepek idején, amikor rövidített nyitvatartással működnek vagy teljesen zárva tartanak a boltok.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Olyan vásárlási kényszer uralkodik el az emberiségen, amire mai napig nem talál magyarázatot az orvostudomány. Bele sem gondolunk, hogy mi lehet a helyzet azokon a megyebeli kisebb településeken, ahol nincs élelmiszerüzlet. Mi lehet ott?

Összefogás, egymás segítése és kreativitás. Van olyan település, amelyik falubuszt biztosít, így a lakosság, ha szeretne egy nagyobb városba eljutni, hogy telepakolja friss áruval a kosarát, megteheti. Máshol a mozgóbolt jár körbe, hogy kínálja portékáját vagy a helyiek összeírják és leadják a bevásárlólistájukat a falu gondnokának, aki készségesen beszerzi az azon lévő termékeket.

Bár ez furcsa a hiper- és szupermarketek Kánaánjában élőknek, mégis úgy gondolom, hogy a fent említett megoldások jól bejáratott rendszer részei, amelyeket nem ma találtak ki.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ha-nincs-bolt-van-falubusz-5175712/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!