Jegyzet

2020.09.15. 16:05

Dugóban

Az elmúlt évek adatai szerint Miskolc folyamatosan az első ötben van azon hazai városok listáján, ahol a legtöbb időt ülnek az autósok a dugóban.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Ezt az eredményt vélhetően tartottuk szeptember 1-jéig, de nem lennék meglepve, ha az azóta eltelt két hétben erre igencsak ráerősítettünk volna. Azt, hogy ehhez mennyit tesz majd hozzá az Y-híd építése miatti lezárás, ma még nem tudjuk. De tény, hogy enélkül is komoly a probléma a megyeszékhelyen, bármerre is közlekednénk. A teljesen bedugult közlekedés kapcsán az ismeretségi körömben is sokan értekeztek az elmúlt napokban, de a személyes tapasztalatok sem túl rózsásak.

Az egyik reggel például bőven nyolc óra, tehát a reggeli trakta után Hernádnémetiből a Búza térig 17 perc alatt jutottam el. Onnan a Kossuth-gimnáziumig 14 percre volt szükség, majd vissza a Búza térig 34-re. Bármerre próbáltam kerülni, mindenhol csak az álló kocsisorral találtam magam szembe. Mintha a város úthálózata már nem lenne képes kezelni az autók számát. Ez pedig hosszú távú megoldásért kiált.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!