jegyzet

2020.06.20. 17:05

Felelősen

Ha gyermek érkezik a családba, az nagy örömhír.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Van idő felkészülni rá, legalább kilenc hónap. Néha éveket várnak rá a szülők, joggal hihetik azt, hogy mindenre gondoltak, ami a gyermek gondozásához elengedhetetlen. Mégis meglepetések sora elé állíthatja a szüleit. Olyan nem várt események, élethelyzetek adódhatnak a család életében, amit akkor és ott meg kell oldani.

A helyzetet jelentősen nehezítheti, ha nem a saját gyermekét szeretné felnevelni a házaspár, hanem örökbefogadókká válnak. A szeretet, az otthon melege megadható bárkinek, nem vérségi vagy genetikai kérdés. Az örökbefogadott gyermek azonban cipelheti a vér szerinti szüleinek terheit, a magával hozott adottságokat, lelki megpróbáltatásokat, még egy kicsi is, pláne a nagyobb csemete – olvasható a szakirodalomban. Mindezt jól kell kezelnie az örökbefogadó szülőnek, ami nem lehetetlen. Ebben lehet segítségére a felkészítő tanfolyam, amely most ingyenes lett, de már nem kötelező. Bízom benne, hogy felelősen gondolkozva a képzést választja az, aki egy „kis életet” szeretne majd egyengetni!

Kapcsolódó cikk:

Örökbe fogadó szülővé válni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!