Jegyzet

2020.03.31. 09:10

Nem kis dilemma

A megkönnyebbült sóhaj, sokaknál aggódóba vált át.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan sóhajtottak fel megkönnyebbülten, amikor a miniszterelnök néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy hiteltörlesztési moratóriumot kap mindenki, aki mostanáig valamilyen kölcsönt vett fel hazai pénzintézettől.

A szándék nemes, mert az önhibájukon kívül bajba jutottakon kíván segíteni. Amikor felvette a hitelt, ki gondolta volna, hogy a 2020-as esztendő lényegében azzal kezdődik, hogy egy láthatatlan ellenfél ellen kell felvenni a harcot, és ez hatalmas áldozatokkal jár majd’ mindenkinek.

Persze mire véget ér a megkönnyebbült sóhaj, sokaknál aggódóba vált át, mert a hitel azért hitel marad, és olyan csak a mesékben fordul elő, hogy egyáltalán nem kell kifizetni a végén. A családok tehát mérlegelnek, kockáztassanak-e a további törlesztéssel vagy örüljenek a sok hónapos haladéknak. Sokan dugják össze mostanában a fejüket, hogy döntsenek ebben a fontos kérdésben.

(A borítóképen a jegyzet írója, Szaniszló Bálint)

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!