BOON - Jegyzet

2017.05.16. 13:13

Alapítási időszakban

<em>Tekintve, hogy az elmúlt hetekben több új párt alapítását is bejelentették, valóban kijelenthetjük, hogy kezd elindulni a jövő évi választás kampánya</em>. <strong>Horváth Imre jegyzete</strong>.

Tekintve, hogy az elmúlt hetekben több új párt alapítását is bejelentették, valóban kijelenthetjük, hogy kezd elindulni a jövő évi választás kampánya. Horváth Imre jegyzete.

Míg a közelmúltban Gémesi György mutatta be az Új Kezdet nevű pártját, addig hétfőn Pukli István, a Tanítanék Mozgalom élharcosa jelezte: mégiscsak pártalapításra adta a fejét. Nem újdonság, hogy minden országgyűlési választás előtt alakul néhány új párt, amelyek szinte kivétel nélkül a politikai elit megújításáról, az alapok újragondolásáról beszél. Nincs is ezzel semmi baj, sőt! Egy parlamenti demokráciához hozzátartozik, hogy pártok tűnnek el, alakulnak át, osztódnak meg, vagy éppen születnek. A magyar demokráciában meg a választópolgár valahogy elkezd attól feszengeni, ha túl kevés név szerepel a lapon, ez talán az évtizedekig kitartó egypártrendszerben gyökerezik valahol.

Az elmúlt választások eredményei azt mutatják, újonnan alakuló párt nem tud átütő sikereket elérni a kormányon már megfordult nagyok között. Meglátjuk, jövőre hányan futnak neki a voksolásnak, és milyen eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!