BOON - Jegyzet

2017.05.31. 12:47

25 milliárd

<em>Dúsgazdagok a britek, ezért nem csodálkozom, hogy hamarosan távoznak az Európai Unióból. Az Egyesült Királyság tagországai nem szorulnak rá a kontinentális szövetség pénzére, így a Brexit miatt sem fáj a fejük</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Dúsgazdagok a britek, ezért nem csodálkozom, hogy hamarosan távoznak az Európai Unióból. Az Egyesült Királyság tagországai nem szorulnak rá a kontinentális szövetség pénzére, így a Brexit miatt sem fáj a fejük. Kolodzey Tamás jegyzete.

Most éppen a pazarlásukról látott napvilágot egy elképesztő hír, amely így szólt: a szigetek lakói naponta másfél millió darab ehető banánt dobnak a szemétbe és az általuk „kifüstölt” déligyümölcs értéke évenként eléri a nyolcvan millió fontot, azaz a huszonöt milliárd (!) forintot. Ennek hallatán rögtön magamra gondoltam, én még akkor is megeszem ezt a déligyümölcsöt, ha feketén túlérett, ilyenkor ugyanis szó szerint olyan jó, mint a méz.

Bezzeg a britek… Ők már akkor is kihajítják ezt a csemegét, ha picit sérült, vagy látnak a héján egy sötét foltot. Abban az esetben szintén a kukába vágják a banánt, ha zöldes színben „pompázik”, mert adnak magukra, éretlen terméket nem fogyasztanak. Vajon miért nem jut az eszükbe, hogy a finomságból készíthetnének lekvárt és levest, felhasználhatnák süteményekhez és salátákhoz, de az aszalásához vagy a szárításához sem kell nagy tudomány. A jobbtól nem szégyen tanulni, tartja a mondás. Nos, ennek jegyében – ha igénylik – szívesen kiszaladok Londonba és tartok a briteknek néhány banánhasznosítási kurzust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!