BOON - Jegyzet

2017.02.27. 17:58

Momo

<em>Semmiképp sem erőltetném a hasonlatot Émile Ajar – eredeti nevén Roman Kacew – Előttem az élet című annak idején Goncourt-díjas írásának hősével, de mégis a tizenéves kis Momo élettapasztalata, világlátása, de leginkább „dumája” hajaz némileg a napjaink állami médián kívüli részében rendkívüli érdeklődésre számot tartó MoMo szervezettel</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Semmiképp sem erőltetném a hasonlatot Émile Ajar – eredeti nevén Roman Kacew – Előttem az élet című annak idején Goncourt-díjas írásának hősével, de mégis a tizenéves kis Momo élettapasztalata, világlátása, de leginkább „dumája” hajaz némileg a napjaink állami médián kívüli részében rendkívüli érdeklődésre számot tartó MoMo szervezettel. Pap Gyula jegyzete.

A kisregénybeli Mohamed rövid idő alatt annyi mindent élt és értett meg a maga szintjén, ami irigylésre méltóvá, sőt szerethetővé tette az olvasói szemében.

A „szinte a semmiből” jött mozgalom fiatal kora ellenére komoly eredményeket könyvelhet el, a nolimpia-kampány sikerét követően elkezdett vidéki roadshow-jukat is nagy érdeklődés – és trollakciók sora – övezi. Megfogalmazásaik lényegre törősége, pontossága, a hagyományos politikai szlenggel való szakításuk egyedivé teszi szerepüket. Figyelemre méltó jelenség emellett, hogy a központi politikai „agymosás” dacára még van érdeklődés lényegi kérdések iránt.

Azt, hogy a MoMo előtt milyen élet áll, nem tudni, de ezzel – ettől lehet az empátia – sajnos így vagyunk mi is, a társadalom kis betűs része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!