BOON - Jegyzet

2011.02.01. 20:48

Nézőpont: Nyomozás

<p><em>Repkedtek a számok a tegnapi városházi sajtótájékoztatón. 17 büntetőjogi felelősséget felvető ügycsoport, 36 súlyos ügy, 30 milliárdos adósság.</em>&#160;<b>Hajdu Mariann jegyzete</b></p>

Több milliárd forint folyt el számviteli fegyelem megsértése miatt, vagy csak azért, mert valakik (a polgármester fogalmazott így) „éltek a lehetőséggel”. Ez az elmúlt évek mérlege, mindezt a könyvvizsgálókrögzítették - hallottuk. Megállapításuk szerint a Miskolc Holding háza táján finoman szólva nem ment minden rendben. A jelenlegi városvezetés szerint pazarolták Miskolc vagyonát. Ennek következménye, hangsúlyozta a polgármester, hogy az új városvezetés nem tud úgy haladni, ahogy szeretne, „gúzsba kötve táncol”. 

Érkezett a tájékoztató után egy közlemény, amelyben a volt városvezetésazt mondja: nem hiány van, hanem többlet, és a jelenlegi vezetés nem állít igazat. Mit tehetnek ilyenkor a városlakók? Vagy pártszimpátiáik alapján ítélnek, vagy várnak.

Ha kell, hogy legyenek feljelentések, akkor azokra. Majd később a bírósági ügyek eredményére. Ha nem lesznek, akkor valamiféle elégtételt. Hogy pont kerüljön – így vagy úgy – a végére és Miskolc menjen előre…

Hajdu Mariann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!