Bombát találtak két helyen is

Budapesten és Kecskeméten is találtak bombákat szombaton földmunkák közben. A főváros második kerületében, a Vérmezőn második világháborús robbanószerkezetekre bukkantak, amelyeket a helyszínen felrobbantottak. Kecskeméten csatornázás közben kerültek elő gránátok, ezeket elszállították a tűzszerészek.

A második kerületben egy építkezésen dolgozó munkások találtak a földben egy sérült aknavető-gránátot és egy repülőgép fedélzeti géppuska-lövedéket. Ezeken kívül gyújtószerkezetek és más robbanóeszközök maradványai is előkerültek. Kétórás előkészítő munka után kezdték el a rendőrség segítségével az épületek kiürítését. A Krisztina körúton található három legközelebbi házból kísérték ki a lakókat, emellett egy kétszáz méteres szakaszon a körutat is lezárták.

A tűzszerészek a helyszínen homokkal takarták a robbanóeszközöket, mielőtt felrobbantották azokat. A környék lezárását szombat délután négy órakor oldották fel – mondta a Független Hírügynökségnek Nemes Krisztián, a Magyar Honvédség I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljának századosa.

Kecskeméten a Kórház utcában csatornázási munkák közben találtak tucatnyi robbanószerkezetet, egyelőre nem tudni, honnan származtak. A hat páncéltörő és tíz repeszgránátot a tűzszerészek elszállították megsemmisítésre. Egy időre itt is kiürítették a környék házait, de a lakók azóta már hazamehettek – mondta a Független Hírügynökségnek Németh Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.