Bombariadóval leplezték volna a lopást – tolvajok miatt ürítették ki a hipermarketet

A rendőrök gyanúja szerint egy áruházi tolvajbanda egyik tagja csinált bombariadót vasárnap este egy budakalászi hipermarketben. A férfinek az volt a célja, hogy az őrök által elkapott társainak esélye legyen kiszabadulni. A rendőrök egyelőre vizsgálják az összefüggést a banda telefonhívásai és az áruház kiürítéséhez vezető bombariadó között.

Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a budakalászi hipermarketben vasárnap este hat órakor kaptak el két embert, akik negyvenezer forintnyi árut emeltek el az áruház polcairól. A biztonsági őrök a két embert az áruház előállító helyiségébe vitték. Innen az egyikük – egy nő – a saját mobiltelefonjáról valahogy fel tudta hívni az áruház előtt várakozó két másik társát.

A bombafenyegetés ezután érkezett telefonon, a rendőrök azt gyanítják, hogy a tolvajok kint várakozó társai próbálták így a szabadulás esélyéhez juttatni lebukott kollégáikat. A rendőrök azonban elfogták a két, a parkolóban várakozó férfit, egyiküknél ott volt a mobil is, amit az elfogott tolvajnő felhívott. Azt még bizonyítani kell, hogy valóban a tolvajok fenyegettek-e bombával.

Vasárnap kora este a budakalászi Cora áruházat a bombariadó miatt egy időre ki kellett üríteni, robbanószerkezetet nem találtak az épületben. A tolvajoknak, ha bebizonyosodik, hogy ők csinálták a bombariadót is, akkor nem csak a lopás, hanem közveszéllyel fenyegetés miatt is felelniük kell. A Független Hírügynökség információi szerint ezért akár két év börtönt is kaphat a fenyegető.