Bombariadó, gyújtogatás – együtt vizsgálja a gárdonyi rendőrség

Összefüggést keres a Gárdonyi Rendőrkapitányság a gárdonyi country-fesztivál bombariadója és egy hétfő éjszakai gyújtogatás között. A fesztivál főszervezőjének házát úgy próbálták meg felgyújtani, hogy a gázcsonkba tömött papírokat, rongyokat meggyújtották, és a gázcsapot kinyitották.

A két ügyet együtt vizsgálja a rendőrség, hogy kiderüljön van-e közöttük további összefüggés azon túl, hogy a country-fesztivál egyik szervezője a ház tulajdonosa. Három kerékpárost előállítottak, mert még folyt a tűz oltása, amikor az őket igazoltató rendőröknek “furcsa válaszokat adtak”. Egyelőre nem találtak összefüggést a fiatalok ott tartózkodása és a tűz között, ezért csak tanúként hallgatta ki őket a rendőrség – mondta a Független Hírügynökségnek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szombaton este névtelen telefon miatt oszlatták szét a country-fesztivál közönségét Gárdonyban. A területet kiürítették és átvizsgálták, de bombát nem találtak.

Hétfő éjjel két óra körül Velencefürdőn a fesztivál egyik szervezőjének házán elhelyezett gázcsonkba tömött papírt és rongyokat gyújtották meg, miközben a gázcsapot kinyitották. A lakóknak el kellett hagyni a házat, a 7-es főutat pedig egy szakaszon lezárták. A tűzoltók a lángokat eloltották, a ház nem gyulladt ki.

Csütörtök éjjel a helyiek szerint Molotov-koktélt dobtak az egyik kávézó játéktermébe Gárdonyban. A rendőrség szóvivője azonban csak azt erősítette meg, hogy kigyulladt a kávézó. Ez utóbbi tűzesetet külön eljárásban vizsgálja a rendőrség.