Bombára hasonlított a Szegeden talált szerkezet

Bombaimitáció, így fogalmaztak a tűzszerészek a péntek éjszaka Szegeden talált robbanószer ügyében. Az autó tulajdonosát és annak barátját hallgatták meg éjszaka a rendőrök, de elfogadható magyarázatot még mindig nem adtak arra, hogy miért készült el ez a szerkezet, és miért tévesztették meg a rendőröket.

A szegedi Makkosházi körutat éjjel 11 órakor zárták le a rendőrök, mert az egyik benzinkút dolgozóinak gyanús lett egy magára hagyott autó, amelyben első látásra egy bomba volt. A kiérkező rendőrök szerint a tárgy nagyon hasonlított egy robbanószerkezetre. Azonnal értesítették a tűzszerész csoportot, akik már a kiérkezésükkor látták, hogy az autóban lévő szerkezet házilag barkácsolt valami lehet. Az autó ülésén elhelyezett dobozban volt egy vekker és kábelek, robbanó szerkezetet azonban nem találtak – mondta a Független Hírügynökségnek Mózesné Toronykői Márta, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben két férfit állított elő a rendőrség. Az autó tulajdonosát és annak barátját. A rendőrségnek nem tudtak elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért hagyták a benzinkútnál az autót, és abban a robbanószerkezetre megtévesztésig hasonlító dobozt.