Bombanők vallatják a Belmondót

Bombanők vallatják a Belmondót
Október 5-én a szegedi JATE klubban hallhatja először a nagyközönség a mintegy két hónapja megalakult Belmondo nevű zenekart.

Az együttes maxi CD-je napokon belül a boltokban lesz, amelyre – az RTL Klub egyik reggeli műsorában már lejátszott – “Van, volt, lesz” című szám változatai, remixjei kerültek fel. Hamarosan látható, hallható a zenei tévécsatornákon a Belmondo első klipje, amelyben egy szőke és egy fekete nő vallatja a zenekar tagjait.

Egyre dominánsabb a billentyű, elsősorban a retrósabb (wurlitzer, hammond, zongora) hangszínek. Szinte minden dalban vannak dj-bejátszások is” – mondta a Belmondo zenéjéről Czutor Zoltán énekes-gitáros, majd gyorsan hozzátette: “Azt még nem tudjuk, hogy a strandmetál, vagy a dzsigolómetál lenne a találóbb név a zenénkre.” 

A maxin a “Lesz, volt, van” című szám lesz rajta. Az eredeti dalon kívül egy durva szólós és egy rádió edit verzió és egy remix kerül fel az első korongra. A készülő klip terve már megvan, amely egy kémes, kikérdezős, vallatós video lesz, és természetesen nők vallatnak, az első koncepció szerint egy fekete és egy szőke. A többiek feje trófeaként lóg a falon és éneklik a refrént, egyéb kórusokat.

Október 5-én Szegeden debütál a Belmondo, abban a városban, ahol a frontember megannyi sikert elért korábbi bandájával, a Nyerssel. “A többi nyilvános megjelenés dátuma a kliptől függ, és október közepe, vége felé várható. Ha lehet, kikerülnénk, hogy évekig tartson az a fázis, amikor a teljes ismeretlenségből a lelkes klubkoncertre járó közönség szájhagyománya útján terjedjen el, hogy milyen jó kis zenekar az a Belmondo” – mondta el a tervekről Czutor.

S mit hallhat a közönség az első koncert(ek)en? “A próbák most többnyire a feldolgozás dalok kiválasztásával és képünkre formálásával telnek, hiszen a meglévő 14-15 saját dal többsége csak a januárra elkészülő nagylemezen lesz majd hallható. Addig megpróbáljuk a koncertműsort azok számára is élvezhetővé tenni, akiknek még fogalmuk sincs arról, mi a Belmondo. A feldolgozások között szerepel Red Hot Chili Peppers, Jackson5 és más teljesen elképzelhetetlen előadó is. A Nyerstől is játszunk egy-két dalt. A koncertműsorokból a lemez dalainak ismertebbé válásával párhuzamosan fogjuk kivonni a feldolgozások nagy részét” – árulta el a zenész.

Még ebben a hónapban elindul az együttes hivatalos honlapja a www.belmondo.hu címen.