Bombahatástalanítás miatt fennakadás a schönefeldi reptéren

Csütörtökön “kontrollált robbantással” hatástalanítanak két második világháborús bombát Berlin-Schönefeld közelében, azért korlátozásokat léptettek életbe a repülőtéren.

A német főváros délkeleti részén, építkezési munkálatok során fel nem robbant bombákra bukkantak a szakemberek, melyek megsemmisítésére egy nappal Németország nemzeti ünnepe előtt, október 2-án kerül sor – jelentette csütörtökön az RBB regionális közszolgálati tévéállomás.

Mivel a két másodikvilágháborús, repülőgépről ledobott bombát a helyszínen ellenőrzött detonációval semmisítik meg, csütörtökön korlátozásokat léptettek életbe a schönefeldi reptér, az odavivő A 113-as autópálya és az S-Bahn forgalmában is.

A német főváros három polgári légikikötője -Tegel, Tempelhof, Schönefeld – közül az első kettőre hosszútávon bezárás vár, míg a Berlin délkeleti részén fekvő schönefeldi repteret rohamléptekkel bővítik, így nem kizárt, hogy még újabb háborús robbanószerkezeteket találnak. Berlinben legutóbb a hét elején volt reptéri bombariadó, akkor Tegelen egy ártalmatlannak bizonyult, gazdátlan bőrönd miatt kellett korlátozni az utasforgalmat.