Bombafenyegetés üzleti érdekből -alkalmi tolvajok oszthatták fel egymás között a budapesti bevásárlóközpontokat

Két, alkalmi tolvajlásból élő csoport fenyegetett meg többször is bombatámadással több fővárosi bevásárlóközpontot, hogy az üzletházakban addig se dolgozhasson az ellenérdekelt csapat. A rendőrök egy Kerepesi úti üzletházat ért többszöri fenyegetés után jutottak el az egyik csoporthoz, majd rajtuk keresztül a másikhoz. Több rendbeli közveszéllyel fenyegetés miatt négy ember ellen indult eljárás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint május óta többször is bombafenyegetések értek különböző fővárosi üzletközpontokat, a legtöbbet egy VIII. kerületi, Kerepesi úti bevásárlóközpont kapta. A józsefvárosi nyomozók először egy alkalmi tolvajlásból élő párhoz jutottak el. A pár nő tagja bevallotta, hogy szeptember elején a központi segélyhívó telefonon ő fenyegette meg bombával a Kerepesi úti üzletközpontot, mert a “munkája” közben ellentétbe került egy másik, szintén lopásokból élő párral.

Bombával fenyegetett egy Szabolcs utcai lakóházat is és azt is elmondta, hogy a másik pár nő tagja több másik üzletközpontot fenyegetett meg robbantással. A másik nő tagadta ezt a kihallgatásokon. A nyomozók most ellenőrzik, hogy a Kerepesi úti bevásárló központon kívül megnevezett épületekben történt fenyegetések körülményei megegyeznek-e a tolvajoktól beszerzett információkkal.

A két férfi és két nő ellen többrendbeli közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás, de őrizetbe nem vették őket.