Bombafenyegetés a városi és a megyei bíróságon

Bíróság
Bíróság
Debrecen – Kedden reggel bombariadó miatt kiürítették a városi és a megyei bíróság épületét. Nem találtak bombát vagy gyanús csomagot a szakemberek.

400 embert küldtek ki az utcára, ők visszamehettek, miután átvizsgálták a ruhájukat és a csomagjaikat. A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság épületébe kedden délelőtt fél 11-kor, a Debreceni Városi Bíróság épületébe 11 órakor engedték vissza az embereket.

Bombariadó a két bíróságon

Robbantással fenyegették meg kedden reggel a debreceni városi, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságot. Az épületekből kiküldött körülbelül 400 ember az utcán – egyrészt az Iparkamara utcán, valamint a Simonffy utcán – a lezárt területen kívül várakozik.

Az ismeretlen férfi a bíróság központi számát hívta fel, és azt mondta, hogy mindkét bíróság épületében bombát helyeztek el, melyek több időpontban fog felrobbanni. A rendőrök mindkét megfenyegetett épületet lezárták és 8 bombakutató szakemberrel megkezdték az átvizsgálást.

Sokba kerül a bombafenyegetés
Ez év januárjában pénzbüntetésre ítélte a Debreceni Városi Bíróság azt a harmadéves egyetemista halllgatót, aki még 2005-ben betelefonált a Debreceni Egyetemre, mondván: bomba van az épületben. A lány – aki állítólag a vizsgázást akarta ily módon elkerülni -, 54 ezer forint pénzbüntetést kapott.
Legutóbb március 13-án Budapesten, a Fővárosi Bíróság Markó utcai épületét fenyegette meg valaki, majd egy nappal később az Országos Mentőszolgálat Markó utcai épületében történt hasonló eset. Gyanús csomagot vagy robbanószerkezetet egyik épületben sem találtak.

Kapcsolódó:

  • Pénzbüntetés a bombariadóért
  • Bombariadó a Petőfi téri toronyházban
  • Bombariadó: számolgathatja, mit kapnak
  • Ki kellett üríteni a régi városházát