BOMBA FERENCVÁROSBAN: Korlátozták a tömegközlekedést

Korlátozták a buszok, villamosok és a HÉV közlekedését a Ferencvárosban talált bomba miatt. A BKV járatai csak a lezárt terület határáig járnak. A zónába csak utasok nélkül mennek be a tömegközlekedési eszközök, majd segítenek a lakók elszállításában – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kiricsi Karola, a BKV szóvivője.

A Ferenc körút – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Gyáli út – Illatos út – Soroksári út által határolt területen nem közlekednek a BKV járművei. A buszok közül a 2-es villamospótló, valamint a 12-es, 23-as, 23-as gyors, 54-es, 55-ös, 81-es, 103-as, 179-es és a Ferenc busz közlekedését korlátozták. A villamosok közül az 1-es, 2-es, 24-es, 30-as és a 30A jelzésűek forgalmát érinti a lezárás. Rövidebb útvonalon jár a csepeli és a ráckevei HÉV is, előbbi nem áll meg a Lágymányosi hídnál.

A rendőrség hétfőn délelőtt 10 órakor kezdte lezárni a járműforgalom elől azt a területet, ahol hétfőn este egy kéttonnás második világháborús bombát találtak – tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A kiürítést csak azután kezdik el, hogy a forgalom teljesen megszűnt a körzetben.

A lezárásban, a terület kiürítésében és az üresen hagyott ingatlanok védelmében csaknem 350 rendőr, valamint 200-250 polgárőr, polgári védelmi szakember és más társszervek képviselői vesznek részt.