BOMBA FERENCVÁROSBAN: Elkezdődött a terület lezárása

A rendőrség elkezdte lezárni a járműforgalom elől azt a területet, ahol hétfőn este egy kéttonnás második világháborús bombát találtak – tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A kiürítést csak azután kezdik el, hogy a forgalom teljesen megszűnt a körzetben.

A lezárásban, a terület kiürítésében és az üresen hagyott ingatlanok védelmében csaknem 350 rendőr, valamint 200-250 polgárőr, polgári védelmi szakember és más társszervek képviselői vesznek részt – erről a IX. kerületi rendőrfőkapitány adott tájékoztatást a helyszínen. Béres László hozzátette: remélhetőleg 3-4 óra alatt sikerül befejezni a környéken lakók ideiglenes kitelepítését. A különböző hatóságok emberei csoportosan járőröznek majd. Az idős, beteg embereket kisbuszokkal és mentőautókkal szállítják el otthonaikból. A kitelepítés csaknem 16 ezer embert érint a környéken

A hatóságok a Ferenc körút Boráros tér felőli oldalán, a Tűzoltó utcában, a Fehérholló utcában, a Könyves Kálmán körút, a Koppány utca, és a Kvassay út bevezető szakaszán lakókat telepítik ki. Nem maradhatnak az épületekben a Lágymányosi híd budai hídfője, az Egyetemi Központ első épületsora és a Boráros tér által körülhatárolt területen lakók sem.

A járműforgalom elől az Illatos út – Soroksári út – Boráros tér – Ferenc körút – Üllői út által körülhatárolt területet zárják el úgy, hogy a Petőfi híd, a Ferenc körút, az Üllői út és az Illatos út mindkét irányból járható marad. Közlekedni a Lágymányosi hídon sem lehet majd és a csepeli hév sem jár.