BOMBA FERENCVÁROSBAN: A honvédelmi miniszter a helyszínen tájékozódott

Rendkívül nagy az a II. világháborús bomba, amelyet a Ferencvárosban találtak, és komoly munkájuk lesz a tűzszerészeknek – mondta a helyszínre látogató honvédelmi miniszter az újságíróknak. Szekeres Imre ismertette a bomba hatástalanításának menetrendjét is.

Amint befejeződik a terület teljes kiürítése, a tűzszerészek kiszabadítják a bombát, ami úgy tűnik, hogy egy beton talapzatba ágyazódott be. Ezután megállapítják a robbanószerkezet típusát, majd hatástalanítják.

A rendőrség hétfőn délelőtt 10 órakor kezdte el lezárni a járműforgalom elől azt a területet, ahol hétfőn este egy kéttonnás második világháborús bombát találtak. A kiürítést csak azután kezdik el, hogy a forgalom teljesen megszűnt a körzetben.

A lezárásban, a terület kiürítésében és az üresen hagyott ingatlanok védelmében csaknem 350 rendőr, valamint 200-250 polgárőr, polgári védelmi szakember és más társszervek képviselői vesznek részt. A korlátozás az esti, de akár az éjszakai órákig is elhúzódhat. Addig senki sem léphet be a lezárt területre.Sporthírek