Boltokat is bezárnának – RTL Klub

Akár egy évre is bezárhatják majd azokat a boltokat, amelyekben rossz minőségű élelmiszereket árulnak – legalábbis a földművelésügyi minisztérium tervei szerint. A tárca a mostaninál szigorúbban büntetné az ehetetlen termékeket árusító üzleteket, erről most készítik a törvénytervezetet, amelyet leghamarabb az év második felében tárgyal majd a parlament – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A tervek szerint a rossz minőségű, ehetetlen élelmiszereket áruló boltokat 30 napra azonnal felfüggesztenék, és szégyentábla kerülne rájuk. Ha valahol ismétlődne az ilyen jellegű probléma, akkor egyből hatvan napra zárnák be, a legsúlyosabb büntetés pedig az lenne, hogy egy évre be lehetne vonni a működési engedélyt – mondta Süth Miklós országos főállatorvos.

A kereskedelmi szövetség főtitkára szerint nem mindig a boltot kellene bezárni. Van, amikor mindenért a gyártó a felelős. A kereskedőnek nincsen arra lehetősége ugyanis, hogy darabonként ellenőrizzen minden egyes terméket – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.