Magyarország

2010.10.04. 22:59

VÖRÖSISZAP - 120 sérült késő estig, az ivóvíz a katasztrófavédelem szerint biztonságos

<p>Biztonságos az ivóvíz a vörösiszap tároló gátszakadása miatt kialakult katasztrófahelyzetben érintett területen az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint.</p>

Az OKF azt közölte, hogy mivel a környéket nem ásott kutak, hanem vezetékes víz látja el ivóvízzel, ezért a víz fogyasztása megengedett az érintett Veszprém megyei településeken.

Közben a késő esti órákra 120-ra növekedett a sérültek száma. Közülük 44-et a helyszíneken láttak el a mentők, 74 sérültet vittek kórházba, két ember meghalt. Devecseren, illetve Kolontáron, a két legveszélyeztetettebb településen késő estére 3-3 mentőegység maradt.

A katasztrófavédelem közben 250 emberre elegendő fekvőhelyet szállított a veszélyeztetett területre a munkát végző szakembereknek és a bajba került helybelieknek. Ezen kívül 250 esővédő ruhát, 1500 fáklyát, 10 világító készletet, 500 pár kesztyűt, 500 védőszemüveget, 300 csizmás védőnadrágot, 500 munkaruhát biztosított a katasztrófavédelem a védekezési munkákhoz. A Devecseren felállított befogadóhelyen felkínált ideiglenes szálláslehetőséggel eddig 31 ember élt.

Hétfőn este 22 órakor újra összeült a Megyei Védelmi Bizottság, ahol az esetleges egészségügyi problémák kérdéseiben döntenek várhatóan.

Közben este fél kilenc előtt Budaörsre érkezett a második honvédségi helikopter, amely 17 sérültet hozott a helyszínről. A Független Hírügynökség úgy tudja, őket 3 fővárosi kórházban helyezték el.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!