Bolti lopás és hozzátartozók közötti erőszak Borsodban

Akt.:
Bolti lopás és hozzátartozók közötti erőszak Borsodban
Miskolc, Mezőkövesd, Kazincbarcika, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. március 18-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megyében 2016. március 18-án a Miskolci Rendőrkapitányság egy férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság pedig egy sofőrrel szemben alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést mivel a férfi eltiltás hatálya alatt vezette autóját. Az elkövetőket a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül tervezi bíróság elé állítani.

A kazincbarcikai egyenruhások egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Ózdi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további hét esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –