Bolti- és kerékpártolvajokat is fogtak Borsodban

Bolti- és kerékpártolvajokat is fogtak Borsodban
Encs, Miskolc, Ózd – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2015. szeptember 15-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megyében a miskolci rendőrök 2015. november 19-én öt személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság F. Péter 42 éves miskolci lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 9 óra 30 perckor az egyik miskolci áruházban különböző élelmiszerek eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci járőrök további két személlyel a távoltartó határozat szabályainak megszegése, illetve járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés, míg az ózdi járőrök két fővel szemben tulajdon elleni szabálysértés (bolti- és kerékpárlopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően a miskolci- és az encsi egyenruhások egy-egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött férfit fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további öt esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –