Boldogkői vár, abaúji szőttesek…

Az alakulóülésen
Az alakulóülésen
Encs – Megalakult az Abaúj Tájegységi Értéktár Bizottság, valamint az értéktár is.

Már régóta a tervek között szerepel egy szélesebb körű értéktárbizottság megalakítása Abaújban, melynek gesztorságát Encs vállalta mint a térség központja. A tervezet szerint öt önkormányzat képviselőjét, illetve a szakmaiságot biztosítva Szeles András encsi polgármester javaslatára Sándor Róbert műszaki irodavezetőt kérték fel arra, hogy az új szervezetnek az elnöke legyen. Az alapító önkormányzatok magába foglalják a Cserehátot, Zemplént és a Hernád völgyét.

Alsógagyról Takács László, Szemeréről Farkas Ferenc, Boldogkőváraljáról Zavodni Ferenc, Forróról Rakaczki Zoltán és Encsről Szeles András polgármesterek vettek részt a bizottság munkájában Abaúj értékeinek védelme érdekében. Lehetőség szerint bármikor csatlakozhatnak a többi települések is. Már néhány érték is elfogadásra került, mint a boldogkői vár, az abaúji szőttesek vagy a soros laska.

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s