Sárospatak

2020.04.14. 09:30

Virtuálisan láthatóak most

Virtuális kiállítást kínálnak az érdeklődőknek a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei.

Bódisz Attila

Virtuális kiállítást kínálnak az érdeklődőknek a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei. Éger Gábor, az intézmény könyvtárosa érdeklődésünkre válaszolva elmondta: azért választották ezt a módszert, mert minden esztendőben április elsején kezdődik meg a gyűjteményekben az idegenforgalmi szezon. A mostani új típusú koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések miatt azonban idén ez eltolódik, mivel március 12. óta előre meg nem jósolható ideig zárva tartanak. Ezért egy egyszerű virtuális kiállítást készítettek, amely segítségével bárki otthonról vagy okoseszközéről röviden megismerheti könyvtárukat, és bepillantást nyerhet a díszterem kiállításába. Ott most a Rákócziakhoz köthető relikviákból összeállított tárlat látható.

A patakarchiv.hu/virtualis-kiallitas címen elérhető oldal elkészítése és a képanyag összeállítása Éger Gábor munkája, az ismertető szövegek és tárgyleírások egy részét is ő írta munkatársaival, Kusnyír Évával és Kovács Áronnal együtt.

(A borítóképen: A sárospataki kollégium jelenleg nem látogatható| Fotó: Bódisz Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában