Boldog születésnapot kívántak

Boldog születésnapot kívántak
A labdarúgó NB I 25. fordulójának zárómérkőzésen vasárnap este a Zalaegerszegen lépett pályára a Diósgyőr.

A Diósgyőri VTK együtteséből Balajti U19-es válogatottbeli kötelezettsége miatt, Lippai, Bognár Zs. és Huszák sérülésével összefüggésben nem léphetett pályára. Részben emiatt, részben az elmúlt heti hazai vereség okán, alaposan felforgatott összeállításban lépett pályára a vendég együttes. Somorjai jobboldali védőként jutott szóhoz, Vukadonivic ezúttal egy sorral előrébb játszott, Supic is visszakerült a csapatba, a középpályára védekezni, Zsivoczky élete első NB I-es meccsét játszotta kezdőként.

Ez egyben azt is jelentette, hogy folytatódott a bajnokság közbeni csapatépítés, csapatkereső a szakvezetés részéről. Ugyanis az eddig eltelt időszakban, a téli nagytakarítást követően (16 új játékos érkezett) nem alakult ki váza, gerince a csapatnak, nem találódtak olyan emberek, akikre lehetne építeni, akik képesek lennének a kritikus helyzetekben, pillanatokban erőt sugározni csapattársaik, az ellenfelek felé. Így volt ez most, Zalaegerszegen is, ahol az első támadásából gólt ért el a hazai csapat, egy olyan rögzített játékhelyzetben, amikor a terület védéséről elfeledkezett a Diósgyőr.

Ez ebből esett góllal mélyre ásta magát a piros-fehér gárda, majd négy minutával később ettől is lejjebb, amikor a lesre állításban mondott csődöt a DVTK védelme. A 12. percben, amikor a hazai együttes két góllal vezetett, a Diósgyőrt jól ismerők biztosak lehettek abban, hogy eldőlt a meccs, ugyanis a piros-fehérek az idei évben, ha gólt kaptak, onnan már képtelen voltak visszajönni a meccsbe (hogy egészen pontosak legyünk az Újpest ellen 51 percre ez még sikerült, valamint a Honvéd ellen is 1 percre, de mindkétszer zakó lett a meccs vége).

Jó lett volna, ha már ekkor véget ér az összecsapás, de még nagyon sok volt hátra és félő volt, hogy olyan megsemmisítő vereséget szenved a DVTK, ami után szégyen lesz kiállni a szerdai, Nyíregyháza elleni hazai bajnokin. A Diósgyőr kiütése elmaradt, az egerszegi csapat megkegyelmezett, különösen a második félidőben látszott a kék mezeseken, hogy nem mentek rá arra, hogy erőltessék a zúzást.

Képtelen volt

A DVTK ezúttal is képtelen volt akciók építésére, aki azt állítaná ezen meccs után, hogy az előre játékban látott biztató jeleket, az valószínűleg háttal ült a pályának. A nem túl nagy izgalmak közepette még egy gólt azért összehozott a vendég védelem, illetve a hazai csatárduó, ami előtt és után a televíziós közvetítésnek köszönhetően ország, világ hallhatta, hogy a zalai tábor dalban kívánt ,,boldog születésnapot” a DVTK-nak hozzátéve azt is, hogy ,,kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod”.

A legcsúnyább napja ezen a vasárnapon Malinauskas kapusnak lett, aki csúnya sérülést szenvedett a 80. percben, és nem is tudta folytatni a játékot. Mivel mindhárom cserelehetőségét kihasználta ekkora a DVTK, így mezőnyember, Zoran Supic húzott kapusmezt és állt a gólvonalra. Bár a hazai publikum valószínűleg azt várta, hogy az emberhátrányba került és vészkapussal ,,működő” DVTK kapuja előtt újabb gólhelyzetek adódnak, ez végül nem következett be, mert a hajrában úgy küzdött a Diósgyőr, ahogy már régen nem.

Kár, hogy nem ekkor kezdődött a mérkőzés… Mert ezek után végleg leszámolhat a bennmaradáshoz fűzött reményekkel mindenki Diósgyőrben, ugyanis 11 ember nem egyenlő egy csapattal, és csapat híján szinte lehetetlen jó eredményt elérni. Bár ezt szerdán 18 órakor Diósgyőrben megrendezésre kerülő bajnokin még megpróbálhatják a piros-fehérek, de a tét már csak annyi, hogy magukkal tudják-e rántani az NB II Keleti csoportjába az ősi rivális Nyíregyházát.

– Berecz Csaba –További hírek a boon-sportoldal kategóriából