Bölcs kövek: az iskolai vizsgálatnak vége

Hajdúszoboszló – Lezárult a vizsgálat a szoboszlói Gönczy Pál-iskolában kifogásolt, közelmúltbeli rendhagyó óra ügyében – tudtuk meg.

Az eredmény a polgármesteri hivatalba csütörtökön megérkezett, s az oktatási iroda napokon belül elkezdi értékelni. Mint emlékezetes, az intézményben a közelmúltban különös, s egy szülő által szóvá tett óra zajlott le.

Az apa azzal kereste meg akkor szerkesztőségünket, hogy az órarendben szereplő fizikaóra helyett egy idegen, aki nem tartozik a tanári karhoz, a szaktanár jelenlétében köveket mutatott a tanulóknak, körítésül pedig „vallásos ideológiával fűszerezett, zavaros históriákat” adott elő.

Az apa azt is állította, hogy a kövek a férfinél megvásárolhatók voltak. (Időközben találkoztunk a vállalkozóval, megadva neki a nyilatkozat lehetőségét, de ő nem élt vele. – A szerk.) Az oktatási irodavezető az iskolaigaztatót kérte fel a vizsgálatra.

Kérte, nem ment

Kulcsárné Gógán Erzsébettől, az intézmény vezetőjétől tudjuk, hogy a panaszos szülő feljelentése alapján a vizsgálatot lefolytatta, melyről írásos jegyzőkönyv készült.

A kollegák által elmondottak alátámasztják, hogy az általam engedélyezett, rendhagyó természetismereti órán a gyerekek széleskörű tájékozódása történt meg, a tananyaghoz kapcsolódó témákban. Az előadó árusításra engedélyt nem kapott – fogalmazott az igazgató, megjegyezve, hogy bár a szülőt telefonon kérte, menjen be az iskolába és beszéljék meg problémáját, az illető ettől mereven elzárkózott.
A folytatásról – ha lesz – hírt adunk.

Előzmény:

  • Kövekről tartottak előadást fizika óra helyett