Bokros Lajos Székesfehérváron

Bokros Lajos szerint a gazdaság felzárkóztatása kulcskérdés, a növekedéshez jóval kisebb hiánnyal és adósággal küzdõ, tisztább kezû államra van szükség, és sokkal arányosabb közteherviselésre. Egyebek mellett ezt mondta pénteken Székesfehérváron az MDF miniszterelnök-jelöltje.

A politikus szerint csak a Magyar Demokrata Fórum meri kimondani, hogy csak azt lehet elosztani, amit megtermelünk. Csak a növekvõ tortából lehet adni mindenkinek, a többi párt viszont azon versenyez, hogyan lehet az egyre csökkenõ tortát nagyobb szeletekre vágni – fogalmazott Bokros Lajos. Az MDF miniszterelnök jelöltje a Fejér megyei kampánynyitón vett részt.

A Horn kormány egykori pénzügyminisztere bemutatta az MDF Fejér megyei országgyûlési képviselõ-jelöltjeit. A hét körzetben jelenleg hat jelölt van. Göblyös István, Kovács Kinga Julianna, Kránitz László Viktor, Skaliczky Andrea /SZDSZ/ Vas István János, Viniczai Tibor. Fugli Károly, nemzetközi sportdiplomata visszalépett, a párt azonban valamennyi körzetben kíván jelöltet állítani.

A politikus reagált a Népszabadságban pénteken megjelent írásra, miszerint nem tudni, honnan lesz kampánypénze az MDF-nek illetve az SZDSZ-nek miután letartóztatták Mesterházy Ernõt, aki a korábbi hírek szerint finanszírozta volna a kampányt. Bokros Lajos szerint a két párt szövetsége nem pénzen, hanem elvi alapokon és értékeken nyugszik.
Az MDF kampánya szigorúan a törvényesség talaján fog állni, csak jogszabályok által megengedett pénzeket költik a kampányra – mondta.