“Bohócforradalom” – Tüntetnek a rendvédelmiek

“Bohócforradalom” – Tüntetnek a rendvédelmiek
Budapest (MTI) – Bohócsipkás és jelmezbe öltözött katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában, ahova déltől “bohócforradalomat” hirdetett két szakszervezeti vezető. Délután négy szakszervezeti szövetség is utcára vonul, autós figyelemfelhívó demonstrációt tartanak tizenöt megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek.

Június 16-ára békés fővárosi demonstrációt hirdetett az alkotmányos jogok védelme érdekében magánemberként Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke hétfőn Budapesten.

A sajtótájékoztatón Kónya Péter az akciót “bohócforradalom” -nak nevezte, közlése szerint az eseményre minden olyan civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt várnak, aki bizalomvesztés miatt “visszamenőleges hatállyal” visszavonná a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.

Mint mondta, a megmozdulás során az Alkotmány utcában felállítandó fülkékben lehet majd “voksolni” arról, hogy visszavonják-e a tavalyi szavazataikat az ott megjelentek, s ha úgy döntenek, hogy igen, akkor a Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez vonulnak, hogy “érvényt szerezzenek a nép akaratának”.

A megmozdulásra a meghirdetett időponttól bohócsipkás és jelmezbe öltözött katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában. Részletek hamarosan!További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek