boon-sportoldal

2010.08.15. 21:06

Öten mentek, Wright sem tündökölt

<p>A 42 pontos vereséget szenvedett Grudziadzban a Speedway Miskolc.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga rájátszásában, az 5-8. helyért zajló csatározások 1. fordulójában a Speedway Miskolc együttese a GTZ Grudziadz vendége volt. A felsőházi play-offról hajszállal lemaradt lengyel együttes ellen tulajdonképpen csak három magyar versenyzővel, Magosival, Tabakával, Szatmárival, valamint két angol pilótával, Wrighttal és Woodwarddal állt ki a miskolci gárda, ugyanis a hatodik versenyző, Lőrincz egyszer sem futott, mindig valaki mást küldtek ki helyette taktikai csereként, amikor pedig erre nem volt lehetőség, a 2. futamban, akkor a fiatal magyar versenyző nem jött ki a startra, így kizárták. Ami a két brit motorost illeti: a Liverpoolból induló repülőgép késése miatt csak háromnegyed órával a meccs előtt ,,estek be" a találkozó helyszínére. És ez meg is látszott: az első nyolc csatában, amelynek során három-három futamban vettek részt egyaránt, ketten együtt csupán 5 pontot szereztek. Wright a 4. menetben – amelyben az addigi egyetlen vendég elsőség született Tabakának köszönhetően – a harmadik lett, ahogy az 5.-ben is, míg a 7.-ben utolsó, Woodwardnak három harmadik hely jutott, amelyek közül az utóbbit abban a 8. futamban érte el, ami az első részdöntetlen hozta, mert Magosi bejött a második helyre. Azonban ekkor már 20 pont különbség volt a két csapat között (34-14), hiszen túl a felénél, addig csak egyszer sikerült jobb részeredményt elérnie a miskolci gárdának, a már említett Tabaka-féle futamgyőzelmes 4. menetben.

A folytatás

A folytatásban is a hazaiak sziporkáztak, Woodward ugyan elcsípett két második helyet, és ezek közül a 11. futamban elért ,,ezüstje" az értékesebb, hiszen egyedül versenyzett két grudziadzival szemben, mert a viadalra nevezett Kovács R. helyett – aki ott sem volt a lengyel városban – nem küldtek be senkit. A következő csatában Tabaka csinált hasonló bravúrt, ő azért lett egyke második, mert Magosinak kiújult a korábbi sérülése és nem tudott rajthoz állni. Az utolsóelőtti futamban Lőrincznek kellett volna kijönnie, de ezúttal sem lett ebből semmi, és részben ennek köszönhetően Szatmári megszerezte az első pontját ezen a napon. A záró motorozást is a maximális különbséggel nyerte meg a hazai gárda, ez volt a kilencedik (!) 5-1-es részsikerük.

A meccs

GTZ Grudziadz – Speedway Miskolc 66-24

GTZ Grudziadz: Watt 14, Chrzanowski 13, Buczkowski 12, Brzozowski 9, Allen 9, Woelbert 8, Kaczorowski 1.

Speedway Miskolc: Tabaka 8, Woodward 7, Wright 5, Magosi 3, Szatmári 1, Lőrincz 0, Kovács R. 0.

Az alsóház másik meccse, az RKM ROW Rybnik – PSZ Lechma Poznan mérkőzés oldalzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!