Nagyvilág

2010.09.05. 14:50

Füsttel volt teli a Dubajban lezuhant teherszállító pilótafülkéje

<p>Füst borította a Dubajban pénteken lezuhant teherszállító repülőgép pilótafülkéjét, és a pilóták nem tudták tartani a repülési magasságot - közölte vasárnap az Egyesült Arab Emírségek polgári repülési hatósága.</p>

A UPS nevű légi fuvarozási cég repülőgépe a felszállás után nagyjából ötven perccel zuhant egy lakatlan területre, miután visszafordult Dubaj repülőterére. A balesetben a gép két pilótája halt meg.

A dubaji légiirányítókat a Boeing 747-400-as típusú gép felszállása után húsz perccel értesítették, hogy a gép visszafordult, mert a pilótafülkébe füst szivárogott be - közölte az emírségek polgári repülési hatósága. A gép nem tudta tartani repülési magasságát, és szabad leszállóhelyet kért kényszerleszálláshoz.

A UPS gépe azonban túl nagy magasságban érkezett a repülőtérre, és átrepült felette, majd egy jobbforduló után hirtelen veszteni kezdett magasságából, és két autópálya közé, egy lakatlan területre zuhant. A balesetben a gép két pilótája meghalt. Arról nem érkeztek jelentések, hogy a földön is lettek volna áldozatok.

A pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítő úgynevezett fekete dobozt már megtalálták, de a repülési adatokat tároló berendezést még keresik. A baleset okainak kiderítésére indított vizsgálatban a UPS és az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság szakértői is részt vesznek.

A UPS közlése szerint a gép hároméves volt, és legutóbb júniusban esett át ellenőrzésen.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!