Bodrogköziek a határvárosban

Kelet-szlovákiai festőcsoport képeiből nyitottak a napokban tárlatot a záhonyi művelődési házban. Az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely egy korábbi sikeres rendezvényéről szóló tudósításunk [.doc – 22KB]

A földrajzi értelemben a közelben, de az országhatáron túli Királyhelmec környékének alkotóit tömörítő TICE Alkotóközösség korábban már több borsodi és szabolcsi település képzőművészetet kedvelő közönsége előtt bemutatkozhatott. Ezúttal az ismert záhonyi fotográfus, Sipos Attila meghívása nyomán a záhonyi közönség is megismerkedhet munkáikkal.

A VOKE Művelődési Ház és Könyvtár aulájában a tárlat megnyitóján Tóth Sándor záhonyi festőművész köszöntötte a meghívottakat, majd Csorba István Kadosa, a Magyar Kultúra Lovagja méltatta a vendégművészek munkásságát, a szélesedő magyar-szlovák kulturális és művészeti együttműködés újabb eredményeit.

Az eseményen a tárlatnyitó publikumának Bernáth Ferenc, a helyi zeneiskola tanára és tanítványai szolgáltak színes műsorral. A szlovákiai festők határvárosi tárlatát november közepéig tekinthetik meg az érdeklődők.

– Kovács Bertalan –