Bódog Tamás: hogy nem merte senki a képembe mondani, hogy itt a vége, az kiakasztott

Akt.:
Menesztették a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának éléről Bódog Tamás szakmai igazgatót, egyben vezetőedzőt
Menesztették a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának éléről Bódog Tamás szakmai igazgatót, egyben vezetőedzőt - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Hat fordulóval a bajnokság befejezése előtt edzőt váltott a DVTK NB I-es labdarúgó­csapata.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál hétfőn reggel megváltak Bódog Tamás szakmai igazgatótól, és délután már az utódját is megtalálták a spanyol Fernando Miguel Fernandez Escribano személyében. Az egykori középpályás a DVTK-ban is szerepelt játékos pályafutása során, 2012 elején érkezett a klubhoz, és 2013 nyarán távozott (összesen 36 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt szerzett). Az új szakvezető a spanyol negyedosztályban szereplő – 1971-ben alapított – a malagai Centro de Deportes el Palo edzői székét hagyja ott, és a tervek szerint ma délután már edzést vezényel a DVTK-nál.

Persze, egy edző életében benne van, hogy sikertelenség esetén elfogy körülötte a levegő, és nem esik jól, hogy nem végezhetem tovább a munkám, de az nagyon elszomorít, hogy telefonon kellett megtudjam Sántha Gergelytől, hogy nem számítanak rám. Hogy nem merte senki a képembe mondani, hogy itt a vége, az kiakasztott”

– mondta Bódog Tamás, hétfőn, kora délután, aki arra a kérdésre, hogy volt-e valamilyen jele a vezetőség részéről, hogy fogy a bizalom, így válaszolt: – Talán annyi, hogy hiába kértem az ügyvezetőt, hogy hozzon össze egy találkozót a többségi tulajdonossal, Leisztinger Tamással, hogy a jövőbeni célokról, a következő évadról szót ejtsünk, az a reakció érkezett, hogy térjünk ­vissza erre két hét múlva.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mit érez néhány órával azután a távozó szakmai igazgató, hogy tudomást szerzett a menesztéséről.

Már nem adatik meg

– Jól éreztem magam itt, miskolci lettem azzal, hogy folyamatosan itt éltem – mondta Bódog Tamás. – De sajnos, amiért jöttem, az nem valósult meg. Azért mondtam igent a DVTK-nak, mert több ezer embernek, nagy tömegnek szerettem volna örömet szerezni az új stadionban. Amikor idejöttem, azt mondták, hogy tavasztól itt tudunk majd meccselni, de ez nekem már nem adatik meg. Amióta itt vagyok, csak idegenben játszottunk, és azért ez megterhelő.

De nem akarok kifogásokat keresni, helyette inkább azt kívánom a diósgyőri szurkolóknak, hogy ebben a szép stadionban sok boldog meccset éljenek át.”

Azt is megkérdeztük Bódog Tamástól, hogy így utólag, a válás után visszanézve, nem az volt-e a baj, hogy a játékosok „kihátráltak” mögüle, hogy valami a szakvezető és játékosok közötti kapcsolatban „elszürkült”.

– Én nem éreztem ilyet, és nem feltételezem ezt senkiről. De ezt a játékosoktól kellene megkérdezni – jelentette ki a szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy így visszatekintve mi az, amit másképp csinálna, így felelt: – Ahogy a legtöbb ember, így én sem vagyok hibátlan, és követtem el néhányat, ahogy mások is.

De a legnagyobb hiba az volt, hogy a szakmai igazgatóságot is elvállaltam.”

Ezzel ugyanis olyan gondokat vettem a nyakamban, hogy például a fű mikor és hogyan legyen nyírva, hogy a szertáros ügyes-bajos dolgaival foglalkozzam, hogy kell-e zoknit rendelni, és hagy ne folytassam. Más helyeken, ilyen esetben kap segítséget, plusz munkaerőt egy szakmai igazgató az ilyen apróságok intézésére, itt csak szó volt róla, hogy érkezik, nem történt ebben változás, és én elaprózódtam a feladatokban. Reggel 8-tól este 8-ig dolgoztam, a lelkiismeretem tiszta, de vannak dolgok, amiket utólag másképp csinálnék.

Garanciát nem kapott

Arra a közbevetésre, hogy mondjon példát, így felelt Bódog Tamás:

Annak idején, amikor idehívtak megígérték, hogy erősítünk, lesz rá pénz, csak maradjunk bent. Hittem ebben, garanciát nem kaptam rá, és végül pénzt sem.”

– Játékosokat élő szerződésből kivásárolni nem tudunk, pedig volt, van olyan poszt, ahol ez fontos lett volna. De hagyjuk ezt, kedden elköszönök a játékosoktól, a kollégáktól, aztán megyek haza, és valószínűleg lesz időm levonni a tanulságokat. Másik csapat nem vár, tárgyalni nem tárgyaltam senkivel, a DVTK-val terveztem a következő évadot, de le kell zárjam ezt a fejezetet.

A nyilatkozat után

A diósgyőri klubvezető, Sántha Gergely nyilatkozatot adott a klub honlapjának, és ennek olvasása után Bódog Tamás jelentkezett szerkesztőségünknél, hogy nem tud szó nélkül elmenni az ott megjelentek mellett.

– Nem tudom, hogy ez a nyilatkozat egy sárdobálásnak az eleje, vagy valami más, de erre sem számítottam. De lenne két megjegyzésem ezzel kapcsolatban: az egyik, hogy a tavalyi évad utolsó fordulójában nem a Paks tartotta bent a csapatot, hanem előtte a szakadékból indulva, az összekapart pontokkal a bennmaradást érő helyre kerültünk a csapattal, enélkül bajosan maradtunk volna NB I-esek – mondta Bódog Tamás. – A másik: a játékosok megbüntetése. Ez már jóval a Balmazújváros elleni meccs előtt téma volt, és vezetői körökből származott, az autók elvételével együtt. Meg vagyok döbbenve, hogy ezt nekem akarják tulajdonítani.

– Berecz Csaba –Sántha Gergely
Miskolc - A gyors történések napján elsőként megkerestük Sántha Gergelyt, a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatóját, aki ugyan röviden válaszolt kérdéseinkre, majd a vele készített anyag után nem sokkal azt közölte, hogy várjunk szerdáig, amikor Miskolcon lesz,...

Fernando lett a DVTK vezetőedzője
Miskolc - A Real Madrid és a DVTK korábbi játékosa Fernando Miguel Fernandez Escribano ül a DVTK kispadjára. Fernando kedden tartja első edzését. Megszerettem Magyarországot, Miskolcot és büszke vagyok rá, hogy - ha csak egy rövid időre is -, de részese lehettem a DVTK történelmének” - így búcsúzo...

Szimpátiatüntetés Bódog mellett
Miskolc - Nekünk ez a mentalitás kell! - címmel szerveznek szimpátiatüntetést a ma reggel menesztett Bódog Tamás mellett a szurkolók kedden délutánra a stadionhoz. Mint ismert az eredménytelenségre, és arra hivatkozva, hogy a csapat játékoskerete jobb, mint amit a tabellán elért helyezése mutat s...

Ugrait vigasztalja a Puskás Akadémia játékosa...
Miskolc - Százegy perc alatt egy veszélyes támadást hozott össze a Diósgyőr a Puskás elleni bajnokin. A labdarúgó NB I 27. fordulójában szombaton délután a Diósgyőri VTK csapata a Puskás AFC gárdáját fogadta, az utolsó albérletes hazai meccsén Mezőkövesden. Ugyanis 18 hónapos vándorlás ért véget ...

Távozik Bódog Tamás
Miskolc - A Diósgyőri VTK hétfőn felbontotta a szerződést a klub szakmai igazgatójával, Bódog Tamással. A Diósgyőri VTK tavaszi gyenge eredményei után a kiesés szélére sodródott az NB I-es csapat, ezután döntött úgy a klubvezetés, hogy váltani kell és hétfőn reggel menesztették Bódog Tamást. Sze...