DVTK: Az uruguayitól elköszöntek, az argentin még marad

Akt.:
Bódog Tamás: "Próbáltuk a sífutással és a biatlonnal feloldani azt a monotonitást"
Bódog Tamás: "Próbáltuk a sífutással és a biatlonnal feloldani azt a monotonitást" - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Szerdán hazatért a DVTK labdarúgó csapata a szlovákiai edzőtáborból. Csütörtökre szabadnapot kapott a csapat, de pénteken már folytatódik a munka a DVTK Edzőközpontban, ahol szűk egy hét után a labda is újra előkerül.

Bódog Tamást, a DVTK szakmai igazgatóját a klub hivatalos honlapja kérdezte:

– Véget ért az első téli edzőtábor, hogyan értékeled a mögöttünk hagyott napokat?

Bódog Tamás: Amellett, hogy rendesen dolgozott mindenki, jókedvűen teltek a Magas-Tátrában eltöltött napok. Próbáltuk a sífutással és a biatlonnal feloldani azt a monotonitást, ami ilyenkor a játékosoknál jelentkezni szokott. Így a munka is könnyebben ment, és többet is tudtunk elvégezni, mint egy egyszerű futó edzőtáborban. A fiúk hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, mindenki odatette magát, senki nem panaszkodott a nagy terhelés miatt.

– A játékosoktól milyen visszajelzést kaptál? Nem féltek tőle, hogy a havon esetleg egy nagyobb esés után megsérülnek?

Bódog Tamás: Én is estem-keltem, így magamból kiindulva tudtam, hogy ez benne van. De az igazság az, hogy az edzőközpontban egy edzésen is bármikor megsérülhet bárki, pont ugyanannyi esélye van. Mivel más a mozgás, és legtöbbjüknek a síléc is szokatlan volt, így néha látványosabb esések voltak, de mindenki tudott vigyázni magára, így igazi veszély nem volt benne. Azért ez nem óriás-műlesiklás volt, hanem sífutás, ahol nem érkeznek akkora lendülettel, így nem is tudtak akkorát esni. Ugyanakkor az egyensúlyzavar kiütközött egy-két játékosnál, amikor kanyarodni kellett, többek között nálam is. Én úgy gondolom, hogy pont ezek a vicces jelenetek voltak azok, amik feloldották a komor-monoton hozzáállást a munkához.

– Csütörtökön kaptak egy nap pihenőt a srácok. Hogyan tervezed a következő napokat?

Bódog Tamás: Ma egy, szombaton két edzés lesz, vasárnap pedig már pályára is lépünk az első idei felkészülési mérkőzésen. Jövő hét elején még itthon edzünk, február elsején pedig megyünk Törökországba, ahol jó körülmények között, füves pályán tudunk majd gyakorolni. Odakint három mérkőzést is játszunk majd. Lassan véget ér az az időszak, amikor az állóképességet fejlesztjük, és bár voltak labdás gyakorlatok eddig is, lassan már a taktikára fogjuk helyezni a hangsúlyt.

– Mennyire fontos az eredmény a vasárnapi edzőmeccsen? Tudom, hogy egy edző és egy játékos mindig győzni akar, de ilyenkor vannak más szempontok is.

Bódog Tamás: Egyértelmű, hogy ha már meccset játszunk, azt meg akarjuk nyerni, de fontos az is, hogy illeszkedjen a találkozó abba a terhelésbe, amit elterveztünk. Minden játékostól azt követeljük meg, hogy kihozzák magukból a maximumot, de a lábak most nem lesznek frissek, és nem is várom el, hogy azok legyenek. Igyekszünk megvalósítani azt, amit gyakoroltunk, és amit majd viszont szeretnék látni. Hogy ez milyen eredményességgel fog párosulni, az most másodlagos, de nem vereséget tervezünk.

– Láthatunk esetleg próbajátékost a felkészülési mérkőzésen?

Bódog Tamás: Hursán György betegsége után visszatért hozzánk és délután már a csapattal együtt edz, jó esély van arra, hogy meg tudja majd magát mutatni vasárnap is. A két dél-amerikai próbajátékos közül Bruno Sellanes-től már elköszöntünk és további sok sikert kívántunk neki. A másik srác, Iago Borjes még néhány napot marad, így elképzelhető, hogy ő is pályára lép a rimaszombatiak ellen, de egyelőre nem ígérhetek semmit.

Forrás: dvtk.euBiatlonozással zárult a szlovákiai edzőtábor
Miskolc - Sílövészettel zárult a szlovákiai edzőtábor a DVTK labdarúgói számára. Szerda délelőtt kisebb csapatokra bontva mérkőztek meg egymással a játékosok, majd az ebédet követően elindultak hazafelé. Az előző napokhoz hasonlóan a szlovákiai edzőtábor utolsó napja is kora reggeli tó kö...

Sífutó edzésen vettek részt a DVTK labdarúgói
Miskolc - Kedden délelőtt ismét komoly terhelést kaptak a DVTK labdarúgói, akik a reggeli futást követően sífutó edzésen vettek részt a szlovákiai Csorba-tó mellett helyet kapó első téli edzőtáborban. Bár a játékosok eleinte kissé nehezen ismerkedtek meg a számukra némiképp szokatlan sportággal, a ...

DVTK: Elkezdődött a szlovákiai edzőtábor
Miskolc - A nyári felkészülési időszakhoz hasonlóan az orvosi vizsgálatok és néhány nap közös munka után ezúttal is futótáborba vonultak a DVTK labdarúgói. A csapat vasárnap délután rendben megérkezett a Magas-Tátrába, ahol Bódog Tamás vezérletével kezdetét is vette a munka. A DVTK játékosai ...