Bodnár László nem játszik a két hazai világbajnoki selejtezõn

Bodnár László nem utazik el Telkibe a svédek és portugálok elleni vb-selejtezõre készülõ magyar válogatott hétfõn kezdõdõ edzõtáborába. A hétvégén halálos közúti balesetet okozó válogatott hátvéd közölte, nem akar a csapat terhére lenni, ezért inkább otthonról szurkol.

A válogatott hátvéd a szövetség honlapjának elmondta, borzasztóan megviselték a történtek, nagyon rossz lelki állapotban van, és semmiképpen sem szeretné, hogy ez hatással legyen a társaira. “Úgy érzem, a legjobb, ha most itthonról, a távolból szurkolok tiszta szívembõl a csapatnak” – mondta Bodnár az mlsz.hu-nak.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke tudomásul vette Bodnár László döntését.

Bodnár László, a válogatott és a DVSC-TEVA labdarúgója pénteken este 9 órakor Mátészalkára tartott szüleihez, amikor Nyírbátornál elgázolt egy vele azonos irányba haladó kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A biciklisen volt láthatósági mellény. Az csak a boncolás után derül ki, ittas volt-e. A szonda szerint Bodnár viszont nem ivott alkoholt. A rendõrség még vizsgálja azt is mennyivel hajtott a Loki focistája, de a szakértõi véleményekre még várni kell. Erre 30 napja van a rendõrségnek – mondta el a Független Hírügynökségnek Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.

Az A csoport állása
1. Dánia 6mérkõzés/16pont
2. Magyarország 6/13
3. Portugália 6/9
4. Svédország 7/9
5. Albánia 8/6
6. Málta 8/1

következõ mérkõzések:
szeptember 5.:
Magyarország – Svédország
Dánia – Portugália

szeptember 9.:
Magyarország – Portugália
Albánia – Dánia
Málta – Svédország