Friss hírek

2010.07.24. 19:52

Rekord - 50 évesen fut váltót Merlene Ottey

<p>Bejelentették szombaton a jövő kedden kezdődő barcelonai atlétikai Európa-bajnokság szervezői, hogy indul a versenyen Merlene Ottey a szlovén 4x100-as váltó tagjaként. A bejelentés jelentőségét az adja, hogy a volt jamaicai futónő május 16-án múlt 50 éves, vagyis korrekordot fog dönteni részvételével.</p>

Ottey az 1980-as moszkvai olimpián szerzett először hírnevet magának egy bronzéremmel a 200 méteres síkfutásban. Kilenc különböző érmet gyűjtött azóta az olimpiákon, de aranyat soha. További 20 érmet szerzett szabadtéri és fedett pályás világbajnokságokon.

Ottey 2002-ben kapta meg a szlovén állampolgárságot. 2008-ban nem tudta kvalifikálni magát a pekingi olimpiára, pedig az előző hét nyári játékokon mindig részt vett.

Amennyiben tényleg elindul a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság a szlovén váltóban, Ottey az életkorát tekintve egyedülálló rekordot fog felállítani. Mostanáig a francia Nicole Brakebusch-Leveque a legidősebb atléta, aki EB-n elindult. Ő 47 évesen vett részt az 1998-as budapesti kontinensbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!