Bocsánatot kért az olasz kormányfő, mert faragatlannak nevezte egy olasz lap a francia elnök feleségét

Bocsánatot kért szombaton az olasz kormányfő az egyik olasz napilapnak a francia elnök feleségét “sértő” megjegyzéséért. Több napilap is kifogásolta a G8-as országok vezetőinek L’Aquila-ban tartott és pénteken befejeződött csúcstalálkozója kapcsán, hogy Carla Bruni lemondta a részvételt a kormány- és államfők feleségeinek hivatalos programján. Az Il Giornale azonban, amelynek tulajdonosa Silvio Berlusconi testvére, nyíltan faragatlannak nevezte Brunit.

“Nagyon felkavartak egyes lapok cikkei, különösen az Il Giornale-é. Mélyen sajnálom ezeket a támadó mondatokat Madame Carla Bruni, a Francia Köztársaság elnökének felesége ellen” – ez áll az olasz miniszterelnök közleményében, amely tiszteletét és barátságát fejezi ki Carla Bruni és Nicolas Sarkozy iránt.

A jobboldali Il Giornale pénteki száma azt írta: “Valaki megmondhatná az elnök feleségének, hogy faragatlanságnak nevezik mifelénk a hatványozott sznobizmusát.”

A csúcstalálkozó résztvevőinek kíséretében lévő first lady-k, köztük Michelle Obama, az amerikai elnök felesége, csütörtökön hivatalosak voltak L’Aquila-ba, amelyet pusztító földrengés sújtott áprilisban. Carla Bruni azonban közölte, hogy ő inkább pénteken megy el a katasztrófa helyszínére. Sarkozy felesége ráadásul szerdán sem jelent meg a pápának a politikai vezetők feleségei számára tartott audienciáján.