Megyei foci: Műfűre mehetnek az elsősök, a másodikosok „várólistán”

Akt.:
A sajóbábonyiak akár Mucsonyba is mehetnek, ha pályájuk játékra alkalmatlan lenne
A sajóbábonyiak akár Mucsonyba is mehetnek, ha pályájuk játékra alkalmatlan lenne
Miskolc – Az időjárás „fogságába” kerülhetnek a hétvégi megyei I. és II. osztályú labdarúgó mérkőzések.

A napokban tartott ligaértekezleten, tekintettel a zord februárra, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága hivatalból elhalasztotta a március 3-4-re kiírt első tavaszi fordulókat. Ennek szellemében az I. osztályban március 11-én játsszák a 18. forduló összecsapásait, míg a II. vonalban ugyancsak március 11-én lesz a nyitány, szintén a 18. fordulóval. A 17. forduló meccseit az elitben április 25-re, illetve a „kettesek” esetében június 10-re tolták el.

A megyei I. osztályban mindenképpen játszani kellene, mert a programban már van egy hétközi forduló.” Sajti Viktor

Egyelőre nem

Időközben az idő ismét csavart egyet, jelentős mennyiségű hó esett, a hét végére pedig enyhülést és olvadást jósolnak a meteorológusok. Ennek jegyében hívtuk fel Sajti Viktort, az MLSZ megyei igazgatóságának igazgatóját, akitől először azt kérdeztük, hogy központilag lefújják-e az előttünk álló hétvégi rajtot.

– Ez nem szerepel a terveinkben, de hozzátehetem: ember tervez, időjárás végez – felelte Sajti Viktor. – Annyit máris megtettünk, hogy hétfőn délelőtt elektronikus üzenetet küldtünk a kluboknak. Az e-mailekben versenybizottságunk arra kérte az egyesületek tisztégviselőit: mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a pályákon lehessen játszani. Vagyis ahol hó van, gépi-, vagy kézi erővel igyekezzenek letakarítani. Persze a beígért olvadás is elviheti a „téli paplant”, ez azonban azzal a veszéllyel jár, hogy ebben az esetben víz-, esetleg sártenger alakulhat ki a küzdőtereken.

Akár műfüvön

Az igazgatóság jelenleg a felmérésnél és a helyzet értékelésénél tart, bármilyen döntést azonban csak a hét második felében hozhat.

– A megyei I. osztályban mindenképpen játszani kellene, mert már van egy hétközi forduló – folytatta Sajti Viktor. – A felnőttekkel kapcsolatban minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megoldást találjunk a problémákra, ezért – szolgáltatás jelleggel – „szervezkedünk”. Az otthon játszó csapatok közül az Encs és a Mád az abaújszántói műfüvön fogadhatná ellenfeleit, az Ózd elmehetne például Putnokra, a Gesztely és a Bőcs felléphetne Tiszaújvárosban, vagy Diósgyőrött, a Sajóbábony ellátogathatna Mucsonyba, míg az Edelény esetében adott a saját műfüves pályájuk. Első ránézésre így csak a Hidasnémeti ügyét kellene megoldanunk, de nyilván erre is kerítenénk megoldást. Hangsúlyozom, hogy ez még csak terv, egyfajta hangos gondolkodás és semmiképpen sem döntés. Az izgalmasabb kérdést a megyei II. osztály adja, hiszen ebben az osztályban három csoport, így lényegesen több mérkőzés lenne, ráadásul több helyen rosszabbak a körülmények és a lehetőségek, mint a megyei elitben.

Csütörtökön szólnak

Az izgalmas kérdés az, hogy meddig lehet húzni a „rétestésztát”. Erről így vélekedett a megyei igazgatóság első embere:

– A játékosoknak, az edzőknek és a játékvezetőknek csütörtökön tisztán kell látniuk, és akkor még nem beszéltem az egyesületek vezetőiről, a pályamunkásokról és a nézőkről. Összefoglalva: csütörtökig türelmet kérek mindenkitől.

Kolodzey Tamás


Edelény vs. Felsőzsolca - Illusztráció
Miskolc - Elkészítették a 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idényének a sorsolását és órarendjét. [poll id="1486"] 18. forduló (március 11.) V., 14.30: Edelény – Szerencs V., 14.30: Sajóbábony – Varbó V., 14.30: Bőcs – Felsőzsolca V., 14.3...

Parasznya vs. Rudabánya - Illusztráció
Miskolc – A 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Észak csoportjának tavaszi órarendje. [poll id="1521"] 18. forduló (március 11.) V., 14.30: Miskolci VSC – Aszaló V., 14.30: Mályinka – Bódvaszilas V., 14.30: Rudabánya – Sajóvámos V., 14.30: Tiszalúc – Dédesta...

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának tavaszi sorsolása - 2017/2018 - illusztráció
Miskolc - A 2017/2018-as Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú bajnokság Keleti csoportjának tavaszi órarendje. [poll id="1524"] 18. forduló, március 11. V., 14.30: Abaújszántó – Telkibánya V., 14.30: Kenézlő – Tokaj V., 14.30: Cigánd II – Taktaharkány V., 14.30: Garadna – Gönc...Bőcs.
BOON.HU


hirdetés