Meglőttek egy fehér gólyát

Meglőttek egy fehér gólyát
Meglőttek egy fehér gólyát - © Fotó: Mályi Madármentő Állomás Facebook
Mályi – Hazaért Afrikából, itthon pedig nyakon lőtték a gólyát.

– Ma reggel érkezett a hívás a mentőállomásunkra, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4 milliméteres, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát ejtette. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszódott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetbe helyeztük. A hivatalos lépéseket a mai napon megtettük az ügyben – foglalja össze új betegük történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.

Három nap az állomáson

Hernád legalább három napot tölt a mentőállomáson, gyógyulását webkamerán is nyomon követhetik az érdeklődők. Ha minden jól megy, a hét vége felé már szabadon engedhetik, és a fészkükhöz visszatérve párba tud állni a tojójával, aki úgy tudjuk, még nem érkezett haza – tudatta egy szerkesztőségünknek megküldött vasárnapi közlemény.

Tájékozódhatnak

Az érdeklődők az egyesület weboldalán és Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhatnak az egyébként fokozottan védett madár állapotáról: www.mte.hu és facebook.com/madarmentes

ÉMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Bőcs.
BOON.HU


hirdetés