Bőcs – Újpest: Diósgyőrben

Diósgyőri stadion
Diósgyőri stadion
Szerdán 17.30-tól az Újpest ellen játszik a Bőcs KSC a labdarúgó Magyar Kupában.

A nyolc közé jutásért zajló csata első felvonására a Diósgyőri stadionban kerül sor, ami az NB II-es borsodiaknak jó ómen lehet, hiszen tétmeccsen még nem szenvedtek vereséget az Andrássy úton (0-0-s, és 3-3-as döntetlen a Ferencvárossal, míg legutóbb 2-1-re legyőzték Irhásék a zöld-fehéreket).

– Úgy látszik, a csapatnak tetszik az a légkör, az a hangulat, amit ez a pálya nyújt, mégha nem is volt telt ház a fővárosiak ellen – tette hozzá Tóth László, a BKSC vezetőedzője. – Őszintén remélem, hogy sok bőcsi futballistának megadatik majd egyszer, hogy Diósgyőrben léphet pályára, de nem ellenfélként, hanem hazai, miskolci játékosként.

Szakszonék a hét végén elveszítették veretlenségüket a Keleti csoportban, a DVSC-DEAC otthonában kaptak ki 1-0-ra úgy, hogy a gól a 93. percben esett: ,,Cseppet sem csüggedünk…”– reagált fél mondatban erre a tréner.

Megnézték őket

Az Újpest pillanatnyilag vezeti az NB I-es bajnokságot, amiből egyenesen következik, hogy meglepetés lenne, ha nem tudnának túllépni a Bőcsön.

– Igen, egyértelműen ők az esélyesek – fogalmazott Tóth László. – S azért is, mert nem egy találkozó dönt, hanem kettő, továbbá amiatt, mert a hét végén a válogatott mérkőzés miatt nincs forduló, vagyis a legjobb összeállításban, a „top 11-el” állhatnak ki ellenünk. Ettől függetlenül szeretnénk most olyan eredményt elérni, amely nem teszi lefutottá a visszavágót. A negyedik kerületben nagyon komolyan veszik ezt a párharcot, hiszen a két pályaedzőn, Bene Ferencen, valamint Herédi Attilán kívül Szentes Lázár is megnézett bennünket, ami elismerés számunkra.

A szakember azért örül annak, hogy ilyen neves riválissal hozta össze őket a sors, olyannal, amelynél adott a financiális háttér, amelynek erős a kerete, amelynél jó szakmai munka folyik, s amely nagy szurkolótáborral rendelkezik: „Bízom benne, hogy sok néző lesz a stadionban, jönnek újpestiek, és a diósgyőri drukkerek is nagy számban fognak bennünket buzdítani” – jelentette ki Tóth László, aki a hosszabb ideje sérült Bardira vélhetően nem számíthat a szerdán kora este kezdődő meccsen.

Bede jön Diósgyőrbe
Bede Ferenc
vezeti a szerdán 17.30-tól a Diósgyőri stadionban megrendezésre kerülő Bőcs KSC – Újpest FC labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőt.

További első mérkőzések:

Szerda,
15.00:
Kazincbarcika – Lombard Pápa

Fehérvár II – BFC Siófok,
Kecskeméti TE – REAC,
Makó – Budapest Honvéd.
17.00:
Kaposvár – MTK Budapest.
20.45:
Fehérvár FC – DVSC-TEVA.

Péntek, 18.00:
Haladás – Győri ETO FC.

A BKSC eddigi útja, országos főtábla

2. forduló: Kótaj – BKSC 1-3

3. forduló: BKSC – Nyíregyháza 1-0

4. forduló:Dunaújváros – BKSC 1-1 (büntetőkkel: 6-7)

A BKSC tervezett kezdőcsapata:

Hamar – Szakszon, Martis, Cséke, Molnár – Menougong, Jeney, Irhás, Lipták – Gaál, Vass.

Belépőjegyárak

Hazai- és vendégjegy: 1000 forint.

Tribün: 1300 forint.