Bobpályát avattak Sátoraljaújhelyen

Közép-Kelet-Európa leghosszabb bobpályáját adták át hétfőn Sátoraljaújhelyen. Több mint két kilométer hosszú, és az önkormányzat építtette. A pálya része annak az idegenforgalmi centrumnak, amely december végéig készül el az úgynevezett Magas-hegyen.

A bobpálya teljes hosszúsága 2275 méter. 260 millió forintba került, az önkormányzat abban bízik, hogy az összeg 50 százalékát sikerül európai uniós pályázat útján előteremteni – mondta a Független Hírügynökségnek Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. A beruházás része az úgynevezett Zempléni Turisztikai és Idegenforgalmi Centrumnak, amelynek kialakítását decemberben fejezik be a Magas-hegyen.

Augusztus végéig felépítenek egy 300 méter hosszú, úgynevezett sörtés műanyag sípályát is, amelyen nyáron is lehet síelni. Lesz két “hófánk”-pálya felvonóval, valamint épül egy négyszintes kalandpark, amelyhez kapcsolódik egy 50-70 méter hosszú drótkötélpálya.

December végéig utakkal, járdával, parkolóval, egy új látványkilátóval, kiszolgáló épületekkel átadják az egész központot, amelyre összesen 1 milliárd forintot költenek. A polgármester abban bízik: ezzel sikerül még több turistát a Zemplénbe csábítani, nemcsak Magyarországról, hanem a környező országokból is.