BM Országos Atlétika Bajnokság

By Pásztor Attila
Akt.:
Kis Alexandra nagy sikere
Kis Alexandra nagy sikere
Május végén – a hagyományokhoz hűen – ebben az évben is Készenléti Rendőrség rendezte meg a Belügyminisztérium Országos Atlétikai Bajnokságát, melynek az UTE Atlétikai Stadionja adott otthont.

Az atlétikai versenyszámok komoly felkészülést igényelnek, melyet a napi munka és a családi feladatok mellett nagyon nehéz megvalósítani. Nem könnyű felvenni a versenyt a tanintézeti hallgatókkal és azokkal a szervekkel, akiknek adottságuknál fogva lehetőségük van felkészülések, edzőtáborok biztosítására, válogatók megtartására is (BRFK, Terrorelhárító Központ, Készenléti Rendőrség, Köztársasági Őrezred), valamint jelentős atléta múlttal rendelkező versenyzőket is felsorakoztathatnak. A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében 16 versenyző vállalta így is a megmérettetést. 
A csapat tagjai: Kis Alexandra (Kazincbarcika Rk.), Kis Gábor (Kazincbarcika Rk.), Szűcs Judit Anett (Miskolc Rk.), Horgonyiné Berta Edina (Sárospatak Rk.), Ali Dóra (Tiszaújváros Rk.), Váradi Ottó (Tiszaújváros Rk.), Kacsándi Zsuzsanna (Kazincbarcika Rk.), Dr. Kertész Andrea (MRFK), Sebők Brigitta (Tiszaújváros Rk.), Szurkos József (MRFK), Hunyadi János (Tiszaújváros Rk.), Dr. Polyák Zsolt (MRFK), Bodnár Gábor (Miskolc Rk.), Madaras Gergely (Miskolc Rk.), Téti Gábor (MRFK), Csízmár Tamás (MRFK).
Az egyéni eredmények alapján a versenyzők derekasan helytálltak, többen pontszerző helyen végeztek és dobogós helyezés is lett.
A csapatból kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kis Alexandra, aki távolugrásban (saját egyéni csúcsát is megjavítva) 497 cm-es eredménnyel III. helyezést ért el, valamint a 400 m síkfutásban nagyszerű versenyzéssel a IV. helyen végzett.
Pontot hoztak a csapatnak 800 m síkfutásban Ali Dóra és Szűcs Judit Anett, valamint a kézigránát dobásban Bodnár Gábor is. Kellemes meglepetés volt súlylökésben az újonc Kacsándi Zsuzsanna V. helyezése, valamint az, hogy Váradi Ottó a 100 m síkfutásban az idén is kiharcolta a „B” döntőben való indulás jogát.