BM: nem csökkenhetnek a rendőri fizetések

Budapest, 2015. július 3., péntek (MTI) – Nem csökkenhet a rendőrök fizetése az életpályamodell bevezetése, illetve a pótlékok többségének megszűnése nyomán – jelentette ki a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Zsinka András emlékeztetett arra, hogy a rendvédelmi dolgozókat érintő életpályamodell július 1-jei bevezetésével 15-30 százalékkal nő az alapilletmény, ezzel párhuzamosan pedig az eddigi 30-fajta pótlékból csak 5 marad meg.

A kieső pótlékokat beemelték az alapjövedelembe, illetve a tiszthelyettesek részére 24 ezer forintra emelkedik a havi kiegészítő juttatás – tette hozzá.

Az életpályamodell része még a lakhatási támogatás, egy biztosítási szerződés, illetve négyévente automatikusan is emelkedik a dolgozók bére, amennyiben teljesítik az előírt szakmai krediteket – sorolta a szakpolitikus.

Gömbös Sándor rendőr dandártábornok azt hangsúlyozta, hogy nagy várakozás előzi meg az életpályamodell életbelépését az állomány tagjainak a részéről. Az új rendszer fő erényének a pótlékok számának jelentős csökkenése nyomán az egyszerűséget tartja – mondta.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s