Blokád a beregsurányi határátkelőn

Blokád a beregsurányi határátkelőn
A szigorított vámellenőrzés, a hosszú várakozási idő miatt szombaton Tiszabecsnél, kedden reggel 9 óra tájban pedig Beregsuránynál váltott ki nemtetszést az utasok körében. Üzenetgyűjtemény a határhelyzetről letölthető [.doc – 26KB]

Amint azt Tímár Zoltán határőr alezredestől, az országos parancsnokság kommunikációs osztálya vezetőjétől megtudtuk, két Ford Transit mikrobusz vezetője fordította keresztbe járművét a kiléptő oldalon. A két renitens gépkocsivezetőt – erőszak alkalmazása nélkül – előállították, s egy órán belül helyreállt a rend a határátkelőn.

A Vásárosnamény Rendőrkapitányságnak átadott két gépjárművezető ellen közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény, illetve hatósági eljárás akadályozása címen folyik eljárás.

Tímár Zoltán hozzátette: a közelgő halottak napja miatt valószínűleg még nagyobb lesz a forgalom, s a határőrség feladata a határátkelő törvényes rendjének fenntartása.

Kedden délután Záhonynál növekvő tendencia mellett 7, Beregsuránynál (stagnáló) 3, Tiszabecsnél (stagnáló) 5, Barabásnál és Lónyánál (növekvő) 3-3 óra volt a várakozási idő – hivatalosan.

Szükséges mértékig

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Kelet-Magyarországnak elmondta, hogy a halottak napján is fenntartják a „szükséges mértékig” a szigorított vámellenőrzést, ami azt jelenti, hogy csak indokolt esetben rendelnek el tételes vizsgálatot.

– Györke László –