BL-selejtező – Marko Nikolic: nem akarunk állva meghalni

Akt.:
Székesfehérvár – “Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben” – fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező szerdai visszavágója előtti sajtótájékoztatón. A vendégek brazil trénere hatékonyabb támadójátékot és továbbjutást vár csapatától.

A magyar bajnokcsapat múlt szerdán 0-0-s döntetlent játszott a párharc első meccsén, Bulgáriában.

A szerb szakvezető hangsúlyozta, hogy nekironthatnának az ellenfélnek, de akkor feltehetően kapnának két-három gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás. Ezzel szemben továbbra is nagyon fegyelmezettek akarnak lenni és a meccs végéig maximálisan koncentrálni.

Marko Nikolic szerint korrekt eredményt értek el múlt héten idegenben. Hozzátette: álmodoznak a továbbjutásról, ehhez azonban javulniuk kell a védekezésből támadásba átmenetben és a labdabirtoklásban, továbbá gólt kell szerezniük.

A tréner rámutatott, hogy nagyon jó csapattal találkoznak, amelyet tisztelni kell és nem csak az első meccs alapján. A Ludogorecnek minőségi játékosai vannak, akik sok európai kupameccsen, többször már a csoportkörben is bizonyítottak, de a Vidi rendkívül motivált és az első meccs hibáit javítva, teltház előtt szeretne továbbjutni.

Marko Nikolic kérdésre válaszolva elmondta, hogy van esély a tizenegyesrúgásokra, külön nem gyakorolnak rá, de már most tudja, hogy kik rúghatják, ha sor kerülne rá.

A fehérvári együttes válogatott hátvédje, Fiola Attila azt mondta, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl egy rendkívül erős csapat ellen. Úgy vélte, egyénileg erősek a bolgár csapat játékosai, de csapatszinten a Vidi jobb. A hátvéd az első találkozóhoz hasonló kompakt védekezést és csapatmunkát vár maguktól. Megjegyezte: több helyzetet kell kialakítaniuk az ellenfél kapuja előtt, mert gólra, gólokra lesz szükségük a továbbjutáshoz.

Paulo Autuori, a Ludogorec edzője Felcsúton, a Pancho Arénában tartott sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: természetesen a visszavágó megnyerése a céljuk. Kínálkozó lehetőségeiket ki kell használniuk, de ez vélhetően nem lesz elég, védekezésben is jó teljesítményt kell nyújtaniuk – hangsúlyozta.

Megjegyezte: jó meccset remél, mert mindkét csapatnak a győzelem lesz az elsődleges célja. Kemény és szép, elöl pedig hatékony játékot kér majd futballistáitól – tette hozzá.

A tréner az első mérkőzésről azt mondta: megvoltak a lehetőségeik a gólszerzésre, de nem sikerült a kapuba találniuk. A Viditől bátrabb játékot várt a múlt héten, de elismerte, hogy a fehérváriak hasznos célfutballal rukkoltak elő, taktikai elképzeléseiket tökéletesen végrehajtották.

A Vidi FC-Ludogorec mérkőzést szerdán 20 órakor rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában. A párharc továbbjutója a BL-selejtező harmadik körében várhatóan a svéd FF Malmö gárdájával csap össze, amely az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a román CFR Cluj otthonában.

A kieső csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja a nemzetközi kupaküzdelmeket, méghozzá a Zrinjski Mostar (bosnyák) – Valletta FC (máltai) párharc győztesével. Abban a párban az első meccsen 1-1-es döntetlen született a bosnyákok otthonában.

-MTI-