Nagyvilág

2010.09.17. 09:14

Tizenévesek öltek meg egy kengurut az osztálykiránduláson

<p>Felfüggesztették az iskolából azt a három ausztrál nyolcadikost, akik a gyanú szerint megetettek egy kenguruval egy fémpálcát, és ez az állat halálát okozta - közölte az ausztrál rendőrség pénteken.</p>

A kenguru tetemét még szeptember 8-án találták meg a Victoria államban lévő Great Otway nemzeti parkban, ahol a diákok egy osztálykirándulás keretében táboroztak.

A fiatalokat az egyik velük lévő tanár látta meg, miközben a veszélyes fémdarabbal etették a kengurut. A pedagógus később értesítette a rendőrséget az ügy miatt. A Torquay Kollégium vezetése szerint a diákokat a nyomozás idejére felfüggesztették, és a rendőrségen kérdezték ki őket. Mint az igazgatónő, Pam Kinsman elmondta, nagyon szigorúan veszik az ügyet, és az intézmény mindenben együttműködik a rendőrséggel. Az igazgatónő szerint a tanulókat várhatóan eltanácsolják az iskolából, és elképzelhető, hogy közmunkára kötelezik őket.

Az ausztrál állatvédelmi törvény értelmében egyébként hasonló tettért akár kétéves büntetést is kiszabhatnak a bíróságok, vagy 28 ezer ausztrál dolláros (5,7 millió forint) pénzbüntetésre kötelezhetik az állatkínzókat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!