Friss hírek

2008.09.18. 11:52

LABDARÚGÁS: Abbahagyja a franciák Európa-bajnoka

<p>Visszavonul Johan Micoud, francia Európa-bajnok labdarúgó. Lisztes Krisztián egykori csapattársa a szezon végén hagy fel a hivatásos labdarúgással.</p>

Johan Micud, a francia L equipe-nek nyilatkozott pályafutása befejezéséről, ami elhatározása szerint a 2008/2009-es szezon vége után fog bekövetkezni. Micoud karrierjének legnagyobb sikere, a 2000-es Európa-bajnoki cím, amit a francia válogatottal szerzett. A 34 éves futballista a Werder Bremen csapatában együtt futballozott Lisztes Krisztiánnal, ahol ketten alkották a középpálya tengelyét. 2004-ben a Bundesliga bajnokai lettek a brémai csapattal.

A 2002-es világbajnokságon Micoud, Zidenine Zidane sérülése miatt a címvédő francia csapat irányítójaként játszott, ám Zidane-t végül nem sikerült megfelelően helyettesítenie. Brémából éveken át próbálták nagyobb csapatok is elcsábítani, ám a biztos játéklehetőség miatt négy évig maradt a Werdernél, végül 2006-ban igazolt haza, Girondins Bordeaux-ba, amellyel 1999-ben francia bajnoki címet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!