BKV-ügyek: Házi őrizet helyett lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el Szalainé Szilágyi Eleonóra ellen

Házi őrizet helyett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság a BKV volt humánpolitikai igazgatójának ügyében szerdán. Szalainé Szilágyi Eleonóra idén januárban került előzetes letartóztatásba, május eleje óta pedig már házi őrizetben volt. A bíróság döntését az elhúzódó nyomozással, a gyanúsított személyi és családi körülményeivel, egészségi állapotával és az eljárás alatt tanúsított magatartásával indokolja.

A rendőrök idén január elején vették őrizetbe a BKV majdnem 96 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatóját. Szalainé Szilágyi Eleonórát különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják a Hagyó Miklós és társai ellen indított büntetőügyben. Előzetes letartóztatását január 9-én rendelte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság, május elején azonban házi őrizetbe került.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán úgy döntött: megszüntetik a gyanúsított házi őrizetét, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el ellene. A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény felderítéséhez nincs szükség ennél szigorúbb kényszerintézkedésre. Emellett figyelembe vették az elhúzódó nyomozást, a volt humánpolitikai igazgató személyi és családi körülményeit, egészségi állapotát, az eddig tanúsított magatartását.

A végzés jogerős – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Fővárosi Bíróság.